Gemeente Losser

Losser (Nedersaksisch, Twents: Losker) is een Nederlandse gemeente in het oosten van Twente, Overijssel. In de gemeente woonden op 1 maart 2016 22.410 inwoners op een oppervlakte van 99,64 km². De gemeente Losser maakt deel uit van de Regio Twente. Voor zover religieus, draagt de gemeente een sterk rooms-katholiek karakter, vooral in kernen als De Lutte.

Geografie

De gemeente Losser ligt in het oosten van Twente aan de Duitse grens. In het noorden grenst de gemeente aan Dinkelland en in het westen en zuidwesten aan de steden Oldenzaal en Enschede. De Duitse gemeente Gronau (Westf.) ligt in het zuiden en Bad Bentheim in het oosten. De gemeente telt vijf officiële kernen, waarvan de hoofdplaats Losser verreweg de grootste is.

Accommodaties

De landelijk gelegen gemeente Losser beschikt over enkele hotels, vele boerencampings en bed & breakfast-accommodaties. In het centrum van het dorp Losser bevindt zich Hotel Café Restaurant Marktzicht, het meest Oostelijke hotel van Nederland. In het toeristische dorp De Lutte is een aantal hotels.

BurgemeesterDhr. Michael Sijbom
AdresRaadhuisplein 1, 7581AG LOSSER
Postbus90, 7580AB LOSSER
Telefoon053-5377444
E-mailgemeente@losser.nl
Websitewww.losser.nl
Inwoners22400
Oppervlakte99 km2

Bedrijf zoeken


Losser video's
Losser nieuws
Losser linken