Gemeente Someren

Someren (Dialect : Zummere) is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van 1,33 km² water. De gemeente Someren maakt deel uit van de Metropoolregio Eindhoven (MRE).

Someren is een uitgestrekte, geïndustrialiseerde, plattelandsgemeente, gelegen in de stedendriehoek Eindhoven - Helmond - Weert. Someren bestaat naast de hoofdkern Someren uit drie kerkdorpen: Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. Binnen de kern Someren worden buiten het Centrum de wijken Noord, De Loove en Waterdael als zodanig benoemd. Aan oostelijke zijde wordt Someren, sinds de laatste grenscorrectie met Asten, begrensd door de Zuid-Willemsvaart. Langs dit kanaal loopt de provinciale weg N266 (Someren - Nederweert). Via de A67 bij Lierop heeft Someren een prima verbinding met zowel België als Duitsland.

Brandweer

De gemeente Someren kende tot 2014 een eigen vrijwillige brandweer. Sinds 1994 is deze gehuisvest in de brandweerkazerne aan de Loovebaan. De brandweer van Someren werd in 2014 geregionaliseerd met de andere brandweerkorpsen in de regio tot het korps Brabant-Zuidoost.

BurgemeesterDhr. Alfred Veltman
AdresWilhelminaplein 1, 5711EK SOMEREN
Postbus290, 5710AG SOMEREN
Telefoon0493-494888
E-mailgemeente@someren.nl
Websitewww.someren.nl
Inwoners19000
Oppervlakte81 km2